Ogräddad /Receptet hittade jag HÄR |
50 gram smör (Eller Ghee)
4 dl teffmjöl
4 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
3 msk chiafrön
3 msk linfrön
1/2 dl solroskärnor
1-2 tsk salt
GÖR SÅHÄR:
- Smält smöret och låt svalna
- Vispa äggen poröst
- Blanda alla torra ingredienser
- Blanda ihop allt. Lättast genom att använda elvisp på lägsta hastighet
- Tillsätt vatten tills det blir en deg (inte smet!) Max 7-8dl, jag använde hälften
- Forma till önskad form.
- Grädda i ugnen 60min på 200*
- Smakar väldigt bra nygräddad!
Väldigt grovt bröd så passar bra till soppa! Här gjord på blomkål/palsternacka ihop med persilja. |
Jag formade min direkt på bakplåtspapper och den höjdes några centimeter men inte väldigt mycket. Nästa gång blir det nog frallor eller i brödform. Alla som smakade godkände receptet. Neutral smak och kompakt, brödigt. Inte "äggigt" som många andra lchf-bröd är nybakta.
Går även bra att forma till frallor, då gräddas dem i 20min istället |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar