Förutom 1st äggvita så är receptet helt veganskt. Receptet hittades HÄR |
INGREDIENSER:
(OBS: använd exakta mått)
6 dl Kallt Vatten
1 st Äggvita
1 msk Oliv- eller Rapsolja
1 msk Äppelcidervinäger
1 msk Honung
2 dl Teffmjöl (Jag valde mörkt)
2,5 dl Rismjöl (fullkorn & ekologiskt)
1 dl Fibrex
1,5 dl Pumpa- eller Solroskärnor
2 msk Linfrö
1,5 msk Fiberhusk
2 tsk Bikarbonat
1,5 tsk Salt
1 tsk Brödkrydda (kan uteslutas)
1 msk Kakao (för den mörka färgen, kan uteslutas)
GÖR SÅHÄR:
- Sätt ugnen på 225*
- Klä in en brödform (1,5l) i bakplåtspapper eller smör in rikligt
- Mät upp blanda alla torra ingredienser
- Vispa de blöta ingredienserna
- Tillsätt de torra och vispa ihop snabbt
- Låt sväll ca 10min. Konsistensen blir likt chokladpudding
- Klicka ut i formen. Blöt en sked och forma ytan
- Pudra över rikligt med rismjöl så det täcker hela degen
- Grädda i nedre delen av ugnen 80 min
- Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler eller i duk.
- Låt svalna innan det skärs upp
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar