TACO's börjar kännas som Sveriges "Fredags-nationalrätt", och förknippas direkt
med tortilla chips, tunnbröd, färdiga kryddblandningar och såser. Men för er
som helst vill vara utan alla transfetter och glutamater på fredagskväll rekommenderar jag att göra på eget sätt. Personligen tycker jag det viktigaste är
smaken på köttfärsen, tillsammans med en fräsch sallad och något slag av
Guacamole.
TACO KRYDDAN som finns i mataffärerna innehåller stora mängder med glutamater och andra e-ämnen. Det finns ekologiska alternativ, men majoriteten innehåller tyvärr socker, druvsocker och citronsyra. Men den går som tur är att lätt blanda ihop själv :)
INNEHÅLL:
1,5 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
2 tsk chilipulver
2 krm cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
GUACAMOLE
Alt 1.
Mixa: Avokado, Pressad vitlöksrydda & citronsaft
Hur mkt väljer du efter egen smak
Alt 2. - Se bilden
Mosa Avokado med gaffel
Finhacka lite tomat & gul lök
Blanda ihop med salt och citron saft
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar