9 okt. 2014

Kålsallad med gurkmeja & svartpeppar


Är det någonting som uppmärksammats den sista tiden, så är det just Gurkmeja och dess fantastiska hälsoeffekter. Framförallt motverkar det inflammation, som i sin tur styr större delarna av hälsan. 

Dock tycker jag det kan vara ganska svårt att använda mig av gurkmeja i maten, så blev väldigt glad efter att få detta recept. Tänk på att gurkmeja behöver kombineras med svartpeppar för att tas upp i kroppen.


GÖR SÅHÄR: 

  • Hyvla vitkål med osthyvel
  • Ringla över rikligt med olivolja (självklart ekologisk och kallpressad!)
  • Smaksatt med Gurkmeja, finmald svartpeppar och örtsalt
  • Blanda runt tills det är fördelat

Exempel på mat som passar till är:

Tonfiskbiff med hollandaise sås. 
Köttbullar & fetaost

Sallad med fetaost och rostade pumpakärnor

1 kommentar: