12 dec. 2013

Matiga muffins m ostkräm & räkor

Matiga muffins/bröd, med ost-kräm på. Dessa åt vi som tilltugg bredvid en fisksoppa. 
Ganska mycket kolhydrater, men helt gluten fritt. Receptet hittades i tidningen LAND


INNEHÅLL 5st

15g Finhackad Dill (ca 1 kruka)
200g Kall Mjölk
1st Ägg
20g Smör
0,5 Tsk Bakpulver
70g Bovetemjöl
10g Fiberhusk
0,5 tsk Salt

Ostkräm
150G Västerbottenost
2dl Creme fraiche

Dekoration
5-10st Kräfskärtar (vi använde räkor)
Dill kvistar

GÖR SÅHÄR:    200*
  • Blanda/vispa alla ingredienser till en jämn smet. Låt stå ca 15 min
  • Häll smeten i 5st stora cupcake-formar. Grädda ca 2 0min. Låt svalna
  • Riv osten och blanda med creme fraichen. Förvara i kylen.
  • Dekorera muffinsen strax innan servering. 
Då vi gjorde detta mat-muffins hade vi enbart "vanliga" muffinsformar, 
vilket gick väldigt bra, fast det blev endel ostkräm över.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar