5 juli 2013

Jordnötssås med chili och kokosmjölk




JORDNÖTSSMÖR

-  Köp en påse stora naturella jordnötter
-  Torr-rosta i ugnen på 125* ca 20 min. Tänk på att det bara ska få gyllenbrun färg.

För att få det till smör så är det bara att mixa! Superenkelt. Även här ska det inte tillsättas någon olja eller liknande eftersom nötterna i sig innehåller såpass mycket eget. Först blir det smulor, sen deg, tillslut smör. Ta inte allt direkt då det kan bli svårt att få jämn konsistens. Finns det möjlighet så underlättar det att vicka lite på beredaren i slutet.









INNEHÅLL:

Proportionerna emellan de olika råvarorna får man själv anpassa efter smak och tycke. Men eftersom kokosmjölk och jordnötterna har så söt smak ska man inte vara rädd för att ta i rejält med chili och lime. Det passar även att lägga i lite Röd currypasta.

Min version:
180g Jordnötsmor
Nästan en hel Kokosmjölk
1,5 Chilli
1tsk Samal Oelek
Rivet Skal och saft från Limen










TILLAGNING: 

Blanda allt, låt sjuda under omröring. Smaka av.


Denna sås serverades till kokos-nuggets men passar till all kyckling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar