29 maj 2013

Taco paj & Taco chips






SALSA
Förberedde jag först. Den kommer att användas i pajen, och är därför ganska stark. Men passar även bra som tillbehör


Innehåll:
500g krossade Tomater
1 st Gullök
4-6 st  Fefferoni
1-2st Vitlöksklyftor
Chilipulver, Paprikapulver, Cayennepeppar
Salt/Peppar

Gör såhär:
- Finhacka Gullök och Fefferonin
- Pressa vitlöksklyftorna
- Blanda ihop allting i en skål

För mindre bitar kan man eventuellt köra väldigt snabbt med mixerstaven.








PAJ-SKAL
175* 

Innehåll:
0.5 dl Skalade Sesamfrön
3 dl Mandelmjöl
1 msk Fiberhusk
40g smält Kokosolja
1st Ägg

Gör såhär:
- Mixa Sesamfröna till ett mjöl
- Blanda ihop med Mandelmjöl, Fiberhusk & Salt. 
- Vispa/mixa ner Kokosolja och ägg
- Fördela jämnt i pajformen
- Förgrädda 10min i 175*











INNEHÅLLET

Stek köttfärs och krydda men hemgjord taco-krydda.

Tillaga äggstanning:
Vispa 3st ägg med 2 dl kokosmjölk. 
Blanda i 3-4 dl av den förberedda Salsan.

Underst:
köttfärs
Äggstanning/salsan
Toppa med lite paprika. 

Grädda ca 25min i 175*
färdigt! 










NACHO CHIPS

Innehåll:
4,5dl Mandelmjöl
2 äggvitor
1 pressad vitlöksklyfta

Paprikapulver, Chilipulver, Spiskummin, Cayennepeppar, Salt. 

Tillagning:
- Mixa allt och försök få ihop till en deg-klump. Är det omöjligt, tillsätt några droppar vatten. 
- Kavla ut på en plåt mellan två bakplåtspapper, så tunt det är möjligt. 
- Skär i önskad form och storlek.
- Grädda 10-15 min i 175*  (eller tills dem fått färg och blivit knapriga)  

Låt svalna och ät direkt eller dagen därpå. Sen kan dem bli sega.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar