SALSA
Förberedde jag först. Den kommer att användas i pajen, och är därför ganska stark. Men passar även bra som tillbehör
Innehåll:
500g krossade Tomater
1 st Gullök
4-6 st Fefferoni
1-2st Vitlöksklyftor
Chilipulver, Paprikapulver, Cayennepeppar
Salt/Peppar
Gör såhär:
- Finhacka Gullök och Fefferonin
- Pressa vitlöksklyftorna
- Blanda ihop allting i en skål
För mindre bitar kan man eventuellt köra väldigt snabbt med mixerstaven.
PAJ-SKAL
175*
Innehåll:
0.5 dl Skalade Sesamfrön
3 dl Mandelmjöl
1 msk Fiberhusk
40g smält Kokosolja
1st Ägg
Gör såhär:
- Mixa Sesamfröna till ett mjöl
- Blanda ihop med Mandelmjöl, Fiberhusk & Salt.
- Vispa/mixa ner Kokosolja och ägg
- Fördela jämnt i pajformen
- Förgrädda 10min i 175*
INNEHÅLLET
Stek köttfärs och krydda men hemgjord taco-krydda.
Tillaga äggstanning:
Vispa 3st ägg med 2 dl kokosmjölk.
Blanda i 3-4 dl av den förberedda Salsan.
Underst:
köttfärs
Äggstanning/salsan
Toppa med lite paprika.
Grädda ca 25min i 175*
färdigt!
NACHO CHIPS
Innehåll:
4,5dl Mandelmjöl
2 äggvitor
1 pressad vitlöksklyfta
Paprikapulver, Chilipulver, Spiskummin, Cayennepeppar, Salt.
Tillagning:
- Mixa allt och försök få ihop till en deg-klump. Är det omöjligt, tillsätt några droppar vatten.
- Kavla ut på en plåt mellan två bakplåtspapper, så tunt det är möjligt.
- Skär i önskad form och storlek.
- Grädda 10-15 min i 175* (eller tills dem fått färg och blivit knapriga)
Låt svalna och ät direkt eller dagen därpå. Sen kan dem bli sega.
Förberedde jag först. Den kommer att användas i pajen, och är därför ganska stark. Men passar även bra som tillbehör
Innehåll:
500g krossade Tomater
1 st Gullök
4-6 st Fefferoni
1-2st Vitlöksklyftor
Chilipulver, Paprikapulver, Cayennepeppar
Salt/Peppar
Gör såhär:
- Finhacka Gullök och Fefferonin
- Pressa vitlöksklyftorna
- Blanda ihop allting i en skål
För mindre bitar kan man eventuellt köra väldigt snabbt med mixerstaven.
PAJ-SKAL
175*
Innehåll:
0.5 dl Skalade Sesamfrön
3 dl Mandelmjöl
1 msk Fiberhusk
40g smält Kokosolja
1st Ägg
Gör såhär:
- Mixa Sesamfröna till ett mjöl
- Blanda ihop med Mandelmjöl, Fiberhusk & Salt.
- Vispa/mixa ner Kokosolja och ägg
- Fördela jämnt i pajformen
- Förgrädda 10min i 175*
INNEHÅLLET
Stek köttfärs och krydda men hemgjord taco-krydda.
Tillaga äggstanning:
Vispa 3st ägg med 2 dl kokosmjölk.
Blanda i 3-4 dl av den förberedda Salsan.
Underst:
köttfärs
Äggstanning/salsan
Toppa med lite paprika.
Grädda ca 25min i 175*
färdigt!
NACHO CHIPS
Innehåll:
4,5dl Mandelmjöl
2 äggvitor
1 pressad vitlöksklyfta
Paprikapulver, Chilipulver, Spiskummin, Cayennepeppar, Salt.
Tillagning:
- Mixa allt och försök få ihop till en deg-klump. Är det omöjligt, tillsätt några droppar vatten.
- Kavla ut på en plåt mellan två bakplåtspapper, så tunt det är möjligt.
- Skär i önskad form och storlek.
- Grädda 10-15 min i 175* (eller tills dem fått färg och blivit knapriga)
Låt svalna och ät direkt eller dagen därpå. Sen kan dem bli sega.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar