29 maj 2013

Kallvispad bearnaise på riktigt vis

Såsen blir väldigt tjock så går att tillsätta vatten för en såsigare konsistens.

INNEHÅLL:


4 Ägg-gulor
2 dl Rumstempererad Rapsolja
2 dl Skriat Smör

2 tsk Vit eller rödvinsvinäger

Dragon, oregano, timjan
Salt/peppar


GÖR SÅHÄR:
- Skira smöret: Smält, häll upp i en bägare, låt svalna en stund. Det kommer då bli ett vitt skikt nederst som inte skall användas
- Vispa äggulorna fluffigt
- Tillsätt oljan väldigt försiktigt under vispning.
- Tillsätt sedan smöret under vispning
- Blanda till sist i vinägern, örterna och salt/peppar. Eventuellt även vitlök
- Låt stå i kyl över natten för att smakerna skall sprida

 TIPS: För att bean inte ska skikta sig: Låt smöret svalna. Ha rumstempererad olja & ägg. 

Vispa med el-ballongvisp i liten bunke.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar