9 jan. 2017

Höstig scones/Limpa

Recepetet fungerar lika bra till limpa som till scones. Väldigt saftigt och smakrikt. 

INNEHÅLL: 
3dl Havregryn
1dl Bovetemjöl
1dl Teffmjöl (mörkt)
0,5dl Hela Linfrön
1dl Hackade nötter (tex hassel eller mandel)
0,5dl Pumpakärnor
0,5dl Russin

1,5tsk Fiberhusk
1,5 tsk Bikarbonat
0,5tsk Flingsalt (smula)
1 litet Äpple (rivet)
4dl Naturell Yoghurt
1msk Olivolja


Receptet hittade jag HÄR


GÖR SÅHÄR: 
175*
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt sedan rivet äpple, yoghurt och olivolja
  • Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i degen
  • Strö över valfria frön och tryck lätt ner
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 70 min
  • Vänd försiktigt ut brödet och grädda 10 min till med nedre sidan upp
  • Låt svalna på galler för att lättare kunna skära upp 
  • Förvara brödet i kylen
För att göra som scones så formar du bara degen direkt på ett bakplåtspapper och äter nygräddat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar