20 aug. 2014

Tre lager med Pannacotta



INNEHÅLL: 6prt

3st Gelatinblad (1st /smak)
4,5 dl Vispgrädde (1½dl /smak)
½ dl Hackad mörk Choklad
½tsk Vaniljpulver/Vaniljstång
1 dl Hallon - färska eller upptinade


GÖR SÅHÄR:

CHOKLAD
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 min
- Koka försiktigt upp grädden, tillsätt choklad och rör tills det är smält
- Krama ut vattnet ur gelatinbladet och blanda ner
- Häll upp i 6st glas. Ställ in i kylen minst 30min innan nästa lager hälls på

VANILJ
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten minst 5 min
- Koka försiktigt upp grädden, tillsätt vaniljen
- Krama ut vattnet ur gelatinbladet och blanda ner
- Låt svalna minst 10 min
- Häll försiktigt över chokladlagret i glasen, låt stå minst 30 min innan nästa lager

HALLON:
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten minst 5 min
- Mixa bären med stavmixer
- Koka försiktigt upp grädden, ta kastrullen från värmen
- Krama ut vattnet ur gelatinbladet och blanda ner
- Rör sist i de mixade bären
- Sila genom finmaskig sil, låt svalna minst 10 min
- Häll försiktigt över vaniljlagret i glasen
- Låt stå minst 30min i kylen, ta fram ca 10 min före servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar