19 aug. 2013

Pofiberbullar, favorit-grundrecept

Enkelt och neutralt bröd med väldigt få kolhydrater! Går även att utesluta grädden så den blir mejerifri. Man kan smakasätta hur man vill, antingen neutralt som tex hamburgerbröd, eller med brödkrydda som frukostbröd. Till jul kan man ha saffran eller papperkakskrydda i. Det går både att göra i bulle eller som pizzabotten. Plattar man till dem är det lättare att dela och rosta i brödrost. Bara fantasin sätter stopp här.


INNEHÅLL: 6st
5 st Ägg
50g Smält Smör
3 msk Grädde (kan uteslutas)
2 dl Pofiber
1 msk Fiberhusk
2 tsk Bakpulver
2 msk Frön (kan uteslutas)
Salt


TILLAGNING
- Vispa äggen väldigt fluffigt
- Smält smöret, blanda i grädden
- Blanda de torra ingrediserna
- Blanda försiktigt ihop allting
- Låt sväll några minuter
- Klicka ut på ett bakplåtspapper, forma till bullar med lätt fuktade händer. Strö ev över lite små frön
- Grädda i mitten av ugnen 200* 15min
- Servera direkt med en skiva smör. Dagen efter är dem lite mer brödiga i konsistensen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar