1 aug. 2016

Bovetesurdegsbröd

INNEHÅLL: 
(Jag gjorde dubbel sats eftersom limpan annars blev väldigt platt)

4dl Helt Bovete
2msk Chiafrön eller krossade Linfrön
1dl Sesamfrö (kan uteslutas)
1tsk Salt

Valfri smaksättning tex brödkrydda eller örter







STEG 1: 
- Skölj bovetet i kokande vatten. 
- Lägg sedan i blöt i nytt vatten ihop med resterande frön
- Låt stå över natten, gärna längre. 



STEG 2:
- Häll av vattnet så att det knappt täcker fröna, 
- Mixa till en tjock gröt ihop med smaksättning, 
- Häll upp i en insmord brödform
- Låt svälla i 24h, 
brödet jäser max 25%


STEG 3: 
- Grädda 60 min i 225*
- Låt svalna under en bakduk

STEG 4: 
- Ät och njut :)
På bilden har jag smör och hummus på ihop med gurka och groddar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar