7 juni 2014

Tre versioners vitlök


ÖRT-SMÖR
  • Vispa/mixa rumstempererat smör, pressad vitlök, klippt färsk timjan, salt & vitpeppar. 
  • Frys in i valfri form. Själv rullade jag till en korv i plastfolie. 

BASILIKA-AIOLI
  • Mixa/Vispa två rumsvarma äggulor med 1/2 msk dijonsenap och 1/2 msk vitvinsvinäger. 
  • Tillsätt 2 dl kallpressad rapsolja, först droppvis sedan i tunn stråle.
  • Smaksätt med 2 vitlöksklyftor, 1/2 dl finhackad basilika, salt och svart peppar.

TSATSIKI
  • Riv gurka grovt och lägg det på dubbelvikt hushållspapper. Strö över salt. Låt ligga ca 15 min. 
  • Pressa ur saften och blanda gurkan med matyoghurt. Smaksätt med pressad vitlök och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar