2 sep. 2016

Minipizzor med sötpotatisbotten

Toppade min med skivad tomat, fräst grönkål, rödlök, fetaost och färsk oregano



INNEHÅLL:
(4st småpizzor = 2 prt)
ca 300g Sötpotatis
1st Ägg
1,5dl Majsmjöl
1tsk Fiberhusk
0,5tsk Örtsalt
Olivolja

GÖR SÅHÄR:
175*
- Skala och hacka sötpotatisen
- Mixa till en jämn smet 
- Pensla ett bakplåtspapper med olivolja
- Dela upp degen i 4 st bollar och tryck ut på plåten till en diameter på ca 13 cm
- Jämna till kanterna och pensla degen med olivolja 
- Förgrädda i 15 min
- Bred på tomatpuré, valfritt pålägg och ost
- Grädda igen tills det blivit mer färg och osten smält

Tips: 
Använd tomatpure istället för tomatsås så degen inte klarar för mycket vätska

Receptet hittades HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar