10 juli 2013

Långpannebröd med keso och mandelmjöl

Det är lite fascinerande hur olika maträtter kan bli så omtalade av enkla namn som "kesoplättar" , "kesobröd" eller "pofiberbullar". Egentligen kunde det vara vilket recept som helst man pratade om. Men 'ndå vet mottagaren precis vilket. Hur som helst, här är Kesobröd!



INNEHÅLL:

1 dl Pofiber
2 dl Mandelmjöl
3 msk Fiberhusk
4 msk Kruskakli
3 msk Bakpulver
1 msk Brödkryddor

2 msk Små frön (kan uteslutas)
Lite salt

4 msk Smält smör
6 st Ägg
250g Keso


GÖR SÅHÄR: 
- Blanda alla de torra ingredienserna
- Smält smöret, låt svalna
- Mixa keso och ägg med mixerstav
- Blanda ihop alla ingredienser
- Tryck ut degen som en fyrkant på en plåt
 - Strö över frön, tex solrosfrön och pumpakärnor
- Grädda i 15-20 min i 200*- Skär i fyrkanter, ät direkt med en skiva smör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar