17 apr. 2013

Snabbguide på butikshyllan

 Lite grundrekommendationer för alla nybörjare där ute :)


1. Undvik Alltid Margarin! I alla formen, i alla produkter.
Smör är ett naturligt alternativ med ca 80% fett direkt från kossan. Men allra bäst är kokosfettet. Obs. Ekologiskt

2. Grädde ska vara 40% grädde. Inte några lightprodukter där alla nyttigheter är borttagna eller uppblandade med vegetabiliska fetter. Till matlagning och bakning är annars Kokosmjölken väldigt bra, men det är en helt annan smak så passar sig inte alltid.

3. Samma här, ju fetare och naturligare desto bättre. Smaksatt & Light yoghurt är inget någon borde äta. Vill man ha lite smak är det bara att hälla bär, kokos eller kanel på den naturella yoghurten. Ryska är högst fett, och smakar otroligt gott!!




 1. Nötters innehåll varierar enormt, och det är även väldigt viktigt hur den eventuellt är rostad. Eftersom ingen olja ska hettas upp över 100* rekomenderar jag endast torrostade nötter, men bäst är naturella.

2. Jordnötter innehåller mängder av omega-6, så det är inget man borde överkonsumera. Men en klick i såsen ibland går bra. Bäst är Mandelsmör, också väldigt got, men mycket nyttigare.

3. Choklad, älskat av alla! Ju högre kakaohalt desto bättre. Men även viktigt att se om det är ekologiskt, vart kakaon kommer ifrån, vad resten av ingredienserna är (socker, veg.fett osv)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar