24 dec. 2015

Lchf-style på Julbordet

Med en grisbonde till far så är julskinkan obligatorisk, men denna gång griljerad i enbart senap. Dvs utan ströbrödet. 
Och blev lika gott för det. Pofiberbrödet finns recept på här.
Såhär såg en del av det stora julbordet ut i år.
Kall mat kan behövas som kontrast till allt det varma.
Detta är en fiskröra med bas på torsk och räkor. Gräddfil, creme fraishe och grädde.
Smaksatt med dill, rom och lite rödlök. Toppad med citron och tomat som ni ser.
En Stor stål med vintrig sallad. Grönkål, rödkål, apelsin, granatäpple, valnötter och brieost! 

Kallskuret helt hemgjort. Köttet har sitt ursprung får faders gård eller skogen bredvid.
 Rökning, smaksättning och tillsist skärningen har gjorts av svåger. 

Mycket kött, mycket senap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar