17 jan. 2014

Kärleksmums och chokladtårtbotten

Passar lika bra som tårtbotten eller muffins. 


CHOKLAD KAKAN

INGREDIENSER: 
6 ägg, rumstemp
4 msk Sukrin+
150g smält smör (avsvalnat)
0.5 dl Pofiber
5 msk kokosmjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Read more at http://web.stagram.com/p/574705504262349821_9030311#mY9P8gT3VtDZqedl.99
6 ägg, rumstemp
4 msk Sukrin+
150g smält smör (avsvalnat)
0.5 dl Pofiber
5 msk kokosmjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Read more at http://web.stagram.com/p/574705504262349821_9030311#mY9P8gT3VtDZqedl.99
150 g Smör
6 st Ägg
4 msk Sukrin+  
0,5 dl Pofiber
5 msk Kokosmjöl
4 msk Kakao
2 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljpulver

Till en ugnsform i storlek 25×30 passar 1 sats till tunn kaka, likt tårtbotten. För hög kaka krävs dubbel sats.

( Jag använde mig av Ica's SötStrö istället för Sukrin+, vilket gick väldigt bra)


GÖR SÅHÄR:
  1. Smält smöret, låt svalna
  2. Vispa ägg och sukrin fluffigt
  3. Blanda de torra ingredienserna, sikta ned i äggsmetten. Rör försiktigt till jämn smet. 
  4. Tillsätt smöret, blanda/vispa till jämn smet
  5. Smöra ugnsformen, Bröda med kakao, häll bort överflödigt.
  6. Grädda i 175* ca 20 min, testa med provsticka
6 ägg, rumstemp
4 msk Sukrin+
150g smält smör (avsvalnat)
0.5 dl Pofiber
5 msk kokosmjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Read more at http://web.stagram.com/p/574705504262349821_9030311#mY9P8gT3VtDZqedl.99
6 ägg, rumstemp
4 msk Sukrin+
150g smält smör (avsvalnat)
0.5 dl Pofiber
5 msk kokosmjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Read more at http://web.stagram.com/p/574705504262349821_9030311#mY9P8gT3VtDZqedl.99

Smakar som bäst dagen efter! 


CHOKLAD GLASYREN
Mängden glasyr passande form 25×30 cm

INNEHÅLL:
100 g Rumstemp Smör
75 g Smält Svalt Smör
1 dl  Sukrin Melis
2,5 dl Kakao
5 msk Svalt Starkt Kaffe
Vaniljpulver

GÖR SÅHÄR:
Kör de torra ingredienserna i en matberedare tills det är klumpfritt
- Tillsätt smält smör och kaffe, mixa
- Tillsätt rumstepererat smör, mixa
- Bred över kakan när den svalnat, toppa med mycket kokos

Ifall man inte har matberedare går det att göra steg
1+2 med ballongvisp för hand, och steg 3 med elvisp

 (Det skulle troligtvis gå bra att göra halva satsen glasyr, och proportionerna får man välja lite efter smak. Själv använde jag mindre Sukrin och mer kakao. Sötningsmedlet kan lätt trigga mer sötsug)
Receptet hittades HÄR

1 kommentar:

  1. Jättegod och saftig! Den ska jag testa som tårtbotten också.

    /Pyvve

    SvaraRadera